Warmtepompen
Warmtepompen

Bij DAL Woning Innovatie leveren en installeren we zowel lucht/lucht, lucht/water als water/water warmtepompen. Dit kan in plaats van, of naast uw gasketel, de zogenaamde hybride oplossing.

Lucht/lucht warmtepompen (airco’s): Deze pompen halen warmte uit de buitenlucht en blazen warme lucht uw huis in. Soms kan het rendabel zijn om een airco unit te gebruiken om een ruimte te verwarmen in de winter. Bijvoorbeeld in kleine appartementen of studio’s kan dit, wat betreft ruimte en ook economisch een zeer goede oplossing zijn. Gecombineerd met een warmtepomp boiler kan het zelfs een totaal oplossing zijn voor gasloos wonen. Meestal worden ze in Nederland natuurlijk geplaatst om ruimtes te koelen in de zomer. Maar dit is wel aan het veranderen. 

Lucht/water warmtepompen: Deze pompen halen ook warmte uit de buitenlucht en verwarmen hiermee het CV water en\of het tapwater  in uw woning. Daarmee zijn ze en totaaloplossing voor zowel verwarming als warmwater. Dit zijn op dit moment de meest toegepaste warmtepompen.

Water/water warmtepompen: Deze warmtepompen halen warmte uit water, bijvoorbeeld een gesloten bodembron, grondwater of oppervlaktewater. Wanneer mogelijk is dit vaak de meest duurzame en rendabele oplossing. De plaatsing van een grondbron heeft, letterlijk wel wat voeten in de aarde. De bewerkelijkheid en de kosten maken dat veel mensen voor een lucht/water pomp kiezen. Omdat deze water/water pompen relatief ‘goedkoop’ kunnen koelen worden ze wel populairder vanwege de toenemende behoefte aan verkoeling in de woning. 

We gaan graag met u in gesprek over welk type pomp voor uw woning de beste oplossing is. 

Lucht water warmtepomp buitenunit